Labrador pup kopen

labrador pups met stamboom

Wilt u een labrador pup kopen?

Update  17-05-2024

Uit ons huidige nestje zijn nog een paar pups beschikbaar. Pups mogen rond 20 mei het nestje verlaten.

Net geboren 30 april 2024 choc bruine pups.

Eind mei 2024 blonde, zwarte en bruine pups verwacht.

Inschrijven kan dmv onderstaand aanmeldformulier, daarna ontvangt u binnen enkele dagen een mail om uw inschrijving te bevestigen, helaas komt deze mail ook met regelmaat in de spam terecht, check deze dus ook even. Bij twijfel mag u ook telefonisch contact opnemen.  

Als u interesse heeft in onze pups en een labrador pup wilt kopen, zou ik u willen vragen dit formulier in te vullen, zodat ik jullie met de juiste complete gegevens op de reserveringslijst kan plaatsen. Dit is geheel vrijblijvend en u gaat nog geen enkele verplichting aan (wederzijds), wel wil ik u vragen, als u eerder, elders, een pup aanschaft en deze inschrijving niet meer gewenst is dit d.m.v. een e-mail  even door te geven.


Later kijk ik, aan de hand van ,de geboren pups, wie er in aanmerking zou kunnen komen voor een pup en zal ik degene benaderen.   De kennismaking plannen wij, als de pups ongeveer 3 weken oud zijn, eerst heeft de moeder met haar pups de rust hard nodig.

Tijdens dit bezoek  zal ik ook een uitgebreide voorlichting geven over gezondheid, opvoeding, gedrag, beweging en alle zaken die belangrijk zijn om de pup een goede start te geven . Ook is er dan voor iedereen de mogelijkheid om vragen te stellen. Tevens vinden wij ook de "nazorg" heel belangrijk, dus als u op een later moment in de toekomst nog tegen dingen aanloopt, vragen heeft of advies wil, zijn wij daar ook altijd voor bereikbaar. 


Inschrijven kan dmv onderstaand aanmeldformulier, daarna ontvangt u binnen enkele dagen een mail om uw inschrijving te bevestigen, helaas komt deze mail ook met regelmaat in de spam terecht, check deze dus ook even. Bij twijfel mag u ook telefonisch contact opnemen.

Algemene informatie aanschaf labrador pups


De pups worden bij ons in huiselijke sfeer geboren, zij worden op jonge leeftijd al goed gesocialiseerd, met mensen, (kleine)kinderen, andere dieren en huiselijke geluiden.Het karakter van een Labrador vinden wij heel belangrijk, onze labradors zijn uiterst betrouwbare en lieve honden, een goede basis voor lieve pups.


Tevens streven wij ernaar gezonde pups te fokken,hierbij hanteren wij alle gezondheidseisen die gesteld worden door de Nederlandse Labrador Vereniging en Labrador kring NL, hier zijn wij ook lid van.

Wij leggen de lat qua gezondheidseisen heel hoog en selecteren daar ook onze ouderdieren op.


Als er wederzijds een goed gevoel bij de kennismaking is, kunt u officieel een pup reserveren. 

De pups worden ongeveer rond de 5de/ 6de week gechipt door de Raad van Beheer, dan wordt er ook DNA afgenomen om de afstamming te controleren.

Rond deze periode ga ik ook kijken welke pup het beste past bij welke mensen, rekening houdend met de wensen van de nieuwe eigenaar, woon-, leefsituatie en ervaring.

Tevens worden de pups meerdere keren ontwormd en op 6 weken geënt en nagekeken door de dierenarts.


De pupsmogen tussen 7 en 8 ste weekmee naar hun nieuwe huis. Deze leeftijd vinden wij erg belangrijk gezien de socialisatieperiode.

Wij maken gebruik van een koopcontract met garantie.


De aanschaf van een pup moet een weloverwogen beslissing zijn, denk hier van te voren goed over na.

Als advies bij de keuze van het geslacht, bij de labrador zijn reutjes wat makkelijk door hun stabiele en mensgerichte karakter.

Informatie labrador honden


Kort historisch overzicht. Het is in de volksmond bekend dat de Labrador Retriever is ontstaan aan de kust van Groenland, waar de vissers honden hadden met het uiterlijk van de Labrador, zij gebruikte deze honden om de visnetten met vis uit het water te halen.
Het was een uitstekende waterhond, zijn weerbestendige vacht en een unieke staart, werd vergeleken met die van een otter vanwege zijn vorm en benadrukken deze eigenschap.
Relatief gezien is de Labrador nog niet een heel oud ras.
In Engeland werd de Rasvereniging opgericht in 1916, de vereniging de Gele Labrador Club werd opgericht in 1925.
Het was aan het einde van de jaren 1800 waar op de veldwedstrijden de Labrador de aandacht trok door zijn werklustDeze hond was van Col. Peter Hawker en de Graaf van Malmesbury.
Het was de hond genaamd Malmesbury Tramp die door Lorna, Countess Howe beschreven werd als een van de stamvaders' van de moderne Labrador.

Algemeen beeld: Sterk gebouwd, kort in lendenen, bijzonder actief, ( Het lichaam vertoont nooit ‘n buitensporig uiterlijk of is overdreven zwaar/dik n.a.v. gewicht of bouw) breed in schedel, breed en diep in borst en ribben, breed en sterk in lendenen en achterhand.

TEMPERAMENT/ GEDRAG: Goed temperament, erg behendig. Buitengewoon goede neus, zacht in de mond, uitgesproken liefhebber van water. Een toegewijde, zich makkelijk aanpassende metgezel. Intelligent, levendig en gezeglijk, met een sterke wil zijn baas te behagen. Vriendelijk karakter zonder spoor van agressie of ongepaste schuwheid.