Advies labrador pups

Algemeen

Wij raden u aan om in de eerste 4 dagen naar uw eigen dierenarts te gaan, zodat u en de pup kennis met hem kunnen maken en u de pup kunt inschrijven en deze na kan laten kijken. Mochten er onverhoopt problemen zijn dan kan er naar een passende oplossing gekeken worden.


Voeren labrador pups

Wij adviseren het voer van Eukanuba, de  pup & junior large.

Pup 7-8 wkn 3 x per dag 75  gram, dus totaal 225 gr per dag.

Dit loopt op volgens het schema op de zak naar het gewicht.

Het verschilt per  pup, houdt op het oog in de gaten of de pup niet te dik of te dun is. 

In principe eten de pups de brokjes al droog op het moment dat ze mee naar hun nieuwe huisje gaan, als ze de eerste dagen nog wat moeilijk eten ,adviseer ik om het voer nog even te weken in lauw water.

Zorg altijd voor voldoende vers water.

LET OP: na het eten, de pup kort uitlaten en dan in de bench laten slapen, NOOIT spelen met volle buik i.v.m kans op maagtorsie.

Honden mogen absoluut geen chocolade.

Zie voor een globaal overzicht van overige giftige producten: http://dier-en-natuur.infonu.nl/huisdieren/157210-welk-eten-is-giftig-voor-honden.html.


Pups ontwormen

De pups zijn op 2,4 en 6 weken ontwormd. Dit moet herhaald worden op 2,4,6 en 12 maanden. Daarna moet u dit 4 x per jaar doen. Met middelen via de dierenarts.

Voor preventieve bestrijding van vlooien en teken is het middel Bravecto via de dierenarts verkrijgbaar.

 

Labrador pups inenten

De pups zijn ingeënt met 6 weken, dit moet bij 9 en 12 weken herhaald worden. Hierna dient dit jaarlijks te gebeuren.

 

Pups registeren

Uw pup moet geregistreerd worden op www.databankhonden.nl   

Dit is het handigst op het moment dat u het registratieformulier heft ontvangen, op de achterzijde staat de code om uw pup te registreren.

 

Bewegen

Beweging heeft elke hond nodig , dus ook uw jonge pup, maar dan wel gedoseerd. Behandel uw pup als een baby, d.w.z. even spelen, eten en naar bed. Hooguit  10 minuten wandelen met een pup van 8 weken, dus 5 min heen en 5 min terug. Dit kunt u langzaam uitbreiden volgens onderstaand schema.

 

8 tot 10 weken: 15 min, 5 x per dag

 

10 tot 12 weken: 20 min, 5 x per dag

 

12 tot 16 weken: 25 min, 5 x per dag

 

16 weken tot 6 maanden: 30 min per keer.

 

 

Let op dat uw hond het eerste jaar geen trappen loopt en niet mee

mag naast de fiets. Laat uw pup niet over obstakels heen springen en vermijd het spelen op gladde vloeren, zoals laminaat.

 

Laat uw hond rustig kennis maken met andere honden, maar blijf hem als een baby behandelen.

Laat hem dus niet wild spelen met honden, die groter en zwaarder zijn dan hijzelf, dit verhoogd de kans op bot- en spieraandoeningen, met als gevolg b.v. O.C.D. ( dit is het afbreken van een stukje kraakbeen in een van de gewrichten gevolgd door kreupelheid.) H.D. ( heupdysplasie) en kniebandbeschadigingen.

Uw pup heeft veel rust nodig om te groeien, bij te veel beweging, zal hij zijn voeding omzetten in energie en niet gebruiken om te groeien, Resultaat: een smalle,magere pup.

Het beste is om direct na het slaapje de pup uit te laten, daarna te spelen, dan voeren en na het eten, kort uitlaten en weer in de bench om te slapen.

 

Let verder op dat de pup geen dingen eet, zoals giftige planten, steentjes, speelgoed en verder alles behalve zijn eigen brokken.

Houd verder in de gaten dat de pup geen vlooien of teken heeft en dat zijn oren schoon zijn en dat ze daar geen jeuk aan hebben. Er komt weleens oormijt voor en daar moeten ze tegen behandeld worden.

 

Bij vragen mag u altijd met mij ( of evt de dierenarts) contact opnemen. Verder vind ik het heel leuk om via de mail (info@labradorsuithetbetuwseveld.nl) tussendoor foto’s te ontvangen om zo de ontwikkeling van de pups te volgen.

 

Wij wensen jullie heel veel plezier met jullie nieuwe pup.